Hva gir Ether token sin verdi?

Ethereums Ether-mynt er uten tvil verdifull av andre grunner enn Bitcoin.

Bitcoin har topplasseringen som verdens første og største kryptovaluta. Mynten har verdi basert på sin posisjon som en verdilager som er i stand til å overføre verdi globalt og relativt lettere enn andre lignende eiendeler, for eksempel gull. Ethereums eiendel, Ether ( ETH ), har en annen verdiproposisjon, uten tvil verdifull av flere årsaker.

“Ethereum henter sin verdi fra en rekke forskjellige faktorer, inkludert gassgebyrer, dets bruk som sikkerhet, dets evne til å bli lånt og lånt, bruken som et byttemiddel for handel og NFTer [ikke-fungible tokens], og det faktum at det kan stakes for interesse, „sa Scott Melker, en kryptotrader og programleder for The Wolf Of All Streets podcast, til Cointelegraph og la til:“ Den har også spekulativ verdi og får økt oppmerksomhet og interesse fra institusjonelle investorer. “

Bakgrunnen bak Ethereum

Ethereum er nettverket som den omsettelige mynten, ETH, kjører på. Ethereum ble lansert i 2015 basert på et konsept fra en programmerer ved navn Vitalik Buterin omtrent to år tidligere. Kort sagt fungerer Ethereum som en plattform som utviklere kan bygge prosjekter eller løsninger på.

Ethereum-nettverket har blitt en stift i kryptorommet gjennom årene, med mange prosjekter basert på det. Et stort antall innledende mynttilbud brukte Ethereum i 2017 som et finansieringsmiddel. Crypto-eiendeler basert på Ethereums blockchain kalles ERC-20-tokens, selv om ERC-721-tokens også eksisterer som ikke-fungible tokens bygget på nettverket.

Når et prosjekt bygger på Ethereum, kan det komme med en ressurs for bruk i det økosystemet. Denne eiendelen vil sannsynligvis være et ERC-20-token. Det er imidlertid ikke uvanlig at prosjekter bytter til sin egen mainnet blockchain etter lansering i utgangspunktet på Ethereums blockchain.

Mye av den desentraliserte finanssektoren for krypto begynte også på Ethereum, med desentraliserte børser basert på Ethereums blockchain-hostinghandel for mange tokens assosiert med nisje. DeFi lar deltakerne låne og låne ut kryptoaktiva, blant annet. Som bemerket av Melker, kan ETH spille en rolle i dette økosystemet.

Ethereum-transaksjonskostnader kalt gassgebyrer

En del av ETHs verdi gjelder gassgebyrer. Hver gang en person sender ETH, må de betale et visst beløp av mynten for å betale for transaksjonen – et lignende konsept som gebyrene brukerne betaler når de sender Bitcoin ( BTC ).

En stor forskjell med ETH er imidlertid at sending av ERC-20-tokens medfører gassgebyrer. For å sende et ERC-20-token må transaktoren også holde ETH i samme lommebok for å betale for transaksjonen. Handel med DEX kommer også med gassgebyrer. Noen kan kjøpe og holde ETH for gassgebyr, noe som gir mynten et grunnleggende nivå av etterspørsel i markedet.

Under DeFi-bommen i 2020 så Ethereums nettverk høy trafikk og økte avgifter til gass til ublu nivåer. Høye transaksjonsgebyrer fortsatte inn i 2021. Basert på data fra YCharts kostet en gjennomsnittlig ETH-transaksjon $ 39,49 i februar 2021 – betydelig høyere enn nivåer registrert tidligere år. Et gebyr på rundt $ 1– $ 2 vil bli ansett som normalt. „Ethereum Gjennomsnittlig transaksjonsgebyr måler gjennomsnittsgebyret i USD når en Ethereum-transaksjon blir behandlet av en gruvearbeider og bekreftet,“ bemerker YCharts på sitt nettsted.