1000 tiår gamle sovende Bitcoins flyttet i dag på Bitcoins 12-årsjubileum

1000 tiår gamle sovende Bitcoins flyttet i dag på Bitcoins 12-årsjubileum

For 12 år siden lanserte Bitcoins oppfinner Satoshi Nakamoto nettverket etter å ha avslørt kryptovaluta-konseptet via papirboken noen måneder før. Rundt 18:15:05 UTC lanserte nettverket sin første blokk, og siden den gang har over 664.000 bitcoin-blokker blitt utvunnet. Videre, på 12-årsjubileet for at nettverket ble levende, begynte en stor serie med 2010-belønninger å bevege seg etter mer enn ti år med å sitte inaktiv.

12-årsjubileet for Bitcoin Blockchain

Forespråkere av kryptovaluta feirer påkallelsen av det første beregningsnettverket for å løse det bysantinske feildilemmaet skapt av den pseudonyme oppfinneren Satoshi Nakamoto. Fødselen til Bitcoin (BTC) -nettverket er ganske spesiell, og i løpet av de siste 12 årene Cryptosoft har kryptoaktiva blitt ekstremt verdifull og nådde en høyde i dag 3. januar, på $ 34.800 per enhet.

Etter at Satoshi delte sitt kryptokurrency-konsept til noen få interesserte individer på nettet på Halloween 2008, lanserte han litt mer enn tre måneder senere den hardkodede blokkbelønningen, ellers kjent som ‚block zero‘ eller ‚genesis block.‘

Blokk null eller generasjonsblokken har den vanlige 50 bitcoin-belønningen, men disse spesielle bitcoinsene kan aldri brukes. Opprinnelsesblokken har også to ledende heksenuller, noe som var et vanlig kjennetegn for tidlige blokker da. Videre inneholdt den beryktede blokken null også en melding som kan bli funnet i blokkens myntbase-parameter.

Denne første blockchain-meldingen etset i Satoshis hardkodede bitcoin-blokk, sier:

Genesis-blokken i dag har ikke bare 50 bitcoin-blokkbelønningen som ikke kan brukes, men også folk har sendt små brøkdeler av bitcoin til adressen helt siden den ble lansert. Opprinnelsesblokkadressen har sett omtrent 2 722 transaksjoner, og det er nå en samlet sum på 68,35 BTC inaktiv.

I disse dager er bitcoin-blokker ganske forutsigbare og behandles hvert 10. minutt av gruvearbeidere. Men blokken (1) som fulgte den hardkodede genese-blokken, skjedde ikke før syv dager senere. Den første transaksjonen med programvareprogrammereren, Hal Finney, fant sted i blokk 9 eller tre hele dager etter at blokk 1 ble utvunnet.

Satoshi Nakamotos velfortjente Bitcoin Stash

Nå tilbrakte Satoshi Nakamoto også tid med samfunnet, helt frem til desember 2010. Det er velkjent at oppfinneren også minet kryptoaktiva i løpet av de månedene han brukte til å kuratere nettverket med samfunnet.

Det er interessant at det antas av forskjellige faglige papirer at Nakamoto hadde utvunnet hvor som helst mellom 700 000 og 1,1 millioner BTC i løpet av sin periode med kickstart av nettverket. Oppfinneren gjorde dette angivelig med en enkelt Windows-basert personlig datamaskin. Det antas også at Nakamoto ikke har brukt noen mynter siden de opprinnelig ble utvunnet, og hans stash på en million bitcoin har sittet inaktiv siden de ble utstedt.

Ganske mange gamle mynter som stammer fra myntbaserte belønninger har ikke blitt brukt, og de har ligget i dvale i godt over ti år. For eksempel tvitret onchain-forskerne fra Glassnode 18. desember 2020 at „1,78 millioner bitcoins har aldri forlatt gruvearbeidsadressen sin.“